Bønnetjenesten for Norge > Vitnesbyrd > Jeg lever bare fordi Jesus lever!
Jeg lever bare fordi Jesus lever!

Jeg lever bare fordi Jesus lever!

Dette er vitnesbyrdet mitt om hva Jesus har gjort i livet mitt. Jeg har gått fra å være fullstendig isolert fra denne verden, til å få livet i gave igjen av Jesus Kristus.

VITNESBYRDET
Del 1 av 3
Av May Kristin Vang

Dette er vitnesbyrdet mitt om hva Jesus har gjort i livet mitt. Jeg har gått fra å være fullstendig isolert fra denne verden, til å få livet i gave igjen av Jesus Kristus.

Alt startet med viruset kyssesyken i 2002, da jeg var 17 år. Jeg ble aldri 100%  i fysisk form etter den. Etter et halvt år fikk jeg diagnosen tretthetssyndrom, ME.
Til min store sorg måtte jeg avslutte all videregående utdanning, siden jeg ikke lenger hadde krefter til det.

Mamma og pappa har brukt mye krefter og mange tusen kroner på å få meg frisk. Jeg har prøvd alt fra, akupunktur, homøopat, laserterapi, biopat, privatklinikker, healere, hår-analyser, rehabiliteringssenter, fysioterapeuter, psykologer, overleger. Uten at noe av det ga noen varig bedring.
Fra 2002 til 2005 gikk formen veldig opp og ned. Jeg bodde på hybel i Trondheim denne perioden og jeg klarte så akkurat å ta meg av de daglige utfordringene.

I 2005 slet jeg veldig mye med betennelser og var mye på legevakt og undersøkelser, og hadde mye smerter. Jeg var ikke kristen i denne perioden. Jeg er oppvokst i en kristen familie, men var selv ikke født på ny. I ren desperasjon denne tiden ropte jeg til Gud at han måtte hjelpe meg, og i ett nu forsvant smertene. Da skjønte jeg at Jesus levde, og jeg visste at jeg trengte han, for ingen andre kunne hjelpe meg.

Så sommeren 2005 ble jeg født på ny. Jeg fikk virkelig møte Han som er større enn alt, verdens frelser, Jesus Kristus.
I oktober det samme året ble jeg mye verre. Jeg måtte flytte hjem til Hitra, siden jeg ikke klarte meg selv lenger med husarbeid, matlaging osv.
Jeg visste lite om at når jeg måtte reise hjem i oktober, så skulle jeg bli bundet til huset i ett år og to måneder.

Jeg var så syk at jeg ikke kom meg på noen butikk hele dette året. Jeg greide ikke å kjøre bil, og så nesten ikke andre mennesker enn mamma og pappa.
Kontakten med omverden var veldig liten og jeg klarte ikke å se tv på grunn av lyset. Heller ikke mobiltelefonen kunne jeg bruke, siden jeg var så lydømfintlig.
Men i løpet av dette året var det en ting jeg klarte, og det var å være sammen med Jesus. Jeg hadde av en eller annen grunn krefter til å lese i Bibelen. Jeg er så takknemlig for at når vi har Jesus, så har vi virkelig alt. Fra dag til dag følte jeg hans nærhet, hans selskap. Han oppmuntret, ledet, hjalp meg og trøstet meg. Jesus var alt jeg hadde og det var mer enn nok.
Det var et veldig tungt år på mange måter, med mye fortvilelse og fysiske plager, men jeg fikk lære Han mye bedre å kjenne i løpet av dette året – og det er ingenting som er mer vakkert og verdifullt enn å bli kjent med Han.

I jula 2005 ble jeg enda sykere. Jeg måtte ha spesialtilpassede ørepropper og hørselsvern for å kunne være sammen med familien. Jeg tålte heller ikke lys, så hvis jeg skulle være i stua sammen med de andre, måtte mye lys slokkes. På julemiddagen måtte jeg ha solbriller og hørselvern. Det så kanskje litt komisk ut.

Pappa måtte ordne et spesiallaget rom til meg i huset. Han ordna ekstra vegger med mer isolasjon, med dobbel dør og dobbelt vindu, siden jeg sleit så mye med lydene fra naborommene.

Jula 2005 åpenbarte Den Hellige Ånd for meg Salomos ordspråk 4, 20-22 ”Min sønn, gi akt på mine ord, bøy ditt øre til min tale! La dem ikke vike fra dine øyne, ta vare på dem i dypet av ditt hjerte! For de er liv for dem som finner dem, og helse for hele hans legeme.” Da skjønte jeg at jeg skulle bli frisk hvis jeg fulgt dette. Jeg gråt og gråt av glede for at Gud ville helbrede meg. Så jeg begynte å stole på dette bibelverset hver dag. Det ble som medisin for meg. Hele dette året ble en prosess for å fornye sinnet mitt. Jeg ble bedt for av mange, men ingenting skjedde.  Jeg husker mamma alltid sa til meg: ”Se på troen og troen svant, se på Jesus og troen vant.” Dette ble til veldig hjelp og trøst for meg. Alt jeg trengte å gjøre var å se på Frelseren min.

Jeg slukte alt jeg kunne av alle skriftsteder om helbredelse, jeg så på programmene til Benny Hinn ”This is your day”. Det var enormt trosstyrkende for meg, da jeg så mennesker som var blinde fikk synet igjen og mennesker i rullestol løpe omkring. Allikevel fra mai 2006 ble jeg enda verre. I juni var jeg helt sengeliggende hele dagen. Mamma matet meg på det verste, siden jeg ikke hadde krefter til å løfte hånden.

Jeg var innestengt på rommet mitt fra mai til august, der jeg lå i mørket uten noen lyder. Vi hadde litt kontakt med fastlegen min, men hun kunne ikke gjøre noe for å hjelpe meg. Det eneste vi visste var at noen andre som hadde blitt så syk som jeg var, hadde brukt mange år for å bli frisk igjen. Så i mennesker hadde jeg ikke noe håp, ikke i noe medisin eller behandling heller, for det fantes ingen. Men Jesus var der, Faderens øyne hvilte på meg og han hadde planer som jeg ikke visste om.

Dagene gikk. Og jeg hadde en gammel filmrull over mobilen min, slik at jeg brukte den som lykt for å lese ett og ett vers i bibelen. Så måtte jeg hvile en time, for så å kunne lese litt til. Så der lå jeg helt alene i et mørkt rom, uten nye lyder, uten noen som kunne hjelpe meg. Jesus var alt jeg klamret meg til. Og jeg fikk oppleve at han vil aldri svikte – aldri ! Han kan ikke svikte, for han er uten svik.

Skrevet av: arne 2008-10-01 14:47:00
Skriv ut
Les relaterte artikkler: Vitnesbyrd

Jeg lever bare fordi Jesus lever!

Dette er vitnesbyrdet mitt om hva Jesus har gjort i livet mitt. Jeg har gått fra å være fullstendig isolert fra denne verden, til å få livet i gave igjen av Jesus Kristus.

Frelse for de umulige

Randi forteller hvordan Gud brukte henne i en umulig situasjon...
Copyright © 2008 Oneweb. Alle rettigheter forbeholdes.
Designet av Rabbel Design  |  Utviklet av iProg

Siste nytt

GLOBAL BØNNEDAG 2016 – BØNN FOR DE FORFULGTE

GLOBAL BØNNEDAG 2016 – BØNN FOR DE FORFULGTE

«Husk på dem som er i fengsel, som om dere var fanger sammen med dem, likeså dem som blir mishandlet, for dere har jo selv et legeme!» Heb 13,3 (NB 88)

Dagens bibelord

Forbønn for ledere

Forbønn for ledere

Tips til bønneemner for menighetsledere og andre ledere.

Vitnesbyrd

Frelse for de umulige

Frelse for de umulige

Randi forteller hvordan Gud brukte henne i en umulig situasjon...

Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (19)