Bønnetjenesten for Norge > Artikler > Vær stolt av din identitet
Vær stolt av din identitet

Vær stolt av din identitet

11 Dette var det svar de gav oss: Vi er tjenere for himmelens og jordens Gud, og vi bygger op igjen det hus som allerede for mange år siden var bygget her; det var en stor konge i Israel som bygget det og fullførte det. Esra 5:11


Identitet gir frimodighet og trygghet. At jeg vet hvem jeg er gir meg autoritet innen det området jeg har min identitet. At jeg tilhører en familie gir meg rett til å nyte familiens privilegier. Er jeg så heldig å være medlem i en rik familie har jeg muligheter som andre ikke har. Da er det viktig at jeg kjenner min identitet og gjør meg bruk av den.

Jødene var tydeligvis stolte av å være tjenere for den høyeste Gud og brukte denne identiteten for alt den vært verdt. De fikk omgjort en beslutning om å hindre dem i å bygge Herrens tempel og fikk tillatelse til å starte opp igjen arbeidet. Dermed ble Guds plan gjennomført.

Kjenner vi VÅR identitet som tjenere for den høyeste Gud? Er vi stolte av å være hans budbærere? Vet vi hvilken enorm mulighet som ligger i å være Jesu Kristi legeme på jorden? At han har gitt så mye autoritet til sitt legeme at vi kan få opphevet fiendens forsøk på å kneble oss og gjendrive alle påstander som settes frem mot oss? Er vi klar over at vår identitet som hans legeme innebærer at han selv bor i dette legemet og kan operere ut fra det når som helst. Bare vi kjenner vår identitet og vet hvilke privilegier vi har.

Menigheten er jordens største under og ikke plunder. Ser vi menigheten med verdens øyne, blir vi mismodige og vil se ned på oss selv og den tilhørigheten vi har i Jesus kristus. Dette må vi for all del ikke gjøre. SE menigheten slik Gud ser den. Da oppdager vi vår identitet. Da skammer vi oss ikke, men løfter hodet over våre motstandere og går frem med en naturlig autoritet og frimodighet.

La oss be om åpne øyne som ser vor stor og viktig guds menighet er. La oss be Gud vise oss sin plan for menigheten. La oss be som Moses: ”Vis meg din herlighet”. Be om øyensalve slik det blir oppfordret til i Johannes åpenbaring. Bare Den Hellige Ånd kan vise oss dette perspektivet. Noe som skjer når vi lever i bønn. Uten bønn ser vi ikke. Våre åndelige øyne lukkes når vi lever kun i det synlige. Men – ”Vi har ikke det synlige for øye, men det usynlige”! La ikke det du ser med det naturlige øye ta fra deg det Gud vil vise deg av din identitet.

Skrevet av: arne 2008-12-01 10:42:00
Skriv ut
Les relaterte artikkler: Artikler

Har du vært inne på benorge.com?

Det meste som skjer på nett, skjer på vår nye adresse www.benorge.com.

Reis et bønnealter

I hjem og menighet – I HVER BY I NORGE

Julehilsen fra Bønnetjenesten for Norge

«For et barn er oss født, en sønn er oss gitt. Herredømme er lagt på hans skulder, og hans navn skal kalles Under, Rådgiver, Veldig Gud, Evig Far, Fredsfyrste.» Jesaja 9,6

"Komme ditt rike"

Bønner som bæres fram på "BØNNEALTERET" i ditt hjem, i din menighet og i din by...
Copyright © 2008 Oneweb. Alle rettigheter forbeholdes.
Designet av Rabbel Design  |  Utviklet av iProg

Siste nytt

GLOBAL BØNNEDAG 2016 – BØNN FOR DE FORFULGTE

GLOBAL BØNNEDAG 2016 – BØNN FOR DE FORFULGTE

«Husk på dem som er i fengsel, som om dere var fanger sammen med dem, likeså dem som blir mishandlet, for dere har jo selv et legeme!» Heb 13,3 (NB 88)

Dagens bibelord

Gjør som Josva

Gjør som Josva

Guds Ord hjelper oss inn i Guds gode framtid.

Vitnesbyrd

Frelse for de umulige

Frelse for de umulige

Randi forteller hvordan Gud brukte henne i en umulig situasjon...

Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (17)