Bønnetjenesten for Norge > Artikler > Gled deg i Herren
Gled deg i Herren

Gled deg i Herren

Takk Gud under alle forhold. Dette er ordets klare oppfordring. Alle forhold må bety både gode og onde dager.

 

Takk Gud under alle forhold. Dette er ordets klare oppfordring. Alle forhold må bety både gode og onde dager. Både under de forhold vi føler oss vel med og de vi ikke er glade for.

Situasjonen etter det vi kan kalle et nederlag i forbindelse med den nye ekteskapsloven kaller på sorg. Hvordan skal vi forholde oss til dette? Kan vi tro at Gud tross alt svarer på bønn selv om han ikke svarte på våre ønsker denne gangen? Ba vi feil? Har Gud forkastet Norge? Spørsmålene kan være mange og de kan gnage i oss og tappe oss for kraft! Da er det viktig at vi ikke gir etter for mismot. Vi tapte et slag, men vi vet at vi vinner til slutt. Når bønneskålene i Himmelen tømmes ut over jorden, får våre bønner svar. Da legges det røkelse til bønnene våre. Det vil si at Jesu forbønn for oss legges til våre bønner og fyller bønneskålene. Tidspunktet for når dette skjer vet vi ikke, men vi vet at det vil skje.

Etter at jødene hadde bygd muren rundt Jerusalem Esra hadde lest fra loven, begynte de å gråte av sorg over tilstanden de levde i. Da sier Nehemia: - Så sa han til dem: Gå nå og et fete retter og drikk søte drikker og send gaver av det til dem som ingen har laget noe til for. For dagen er helliget vår Herre. Og sørg ikke, for glede i Herren er deres styrke! Og levittene bad folket holde seg rolig og sa: Vær stille, for dagen er hellig. Sørg ikke! Da gikk hele folket bort og åt og drakk og sendte gaver omkring og holdt en stor gledesfest. For de hadde forstått det som var blitt talt til dem.

Det var ikke tid for å sørge. De hadde vendt hjem til landet Gud hadde gitt dem og de fikk beskjed om å glede seg over det og ikke gråte over det som enda stor igjen å rette opp. Kanskje vi har noe å lære av dette? Glede i Herren er også vår styrke midt i alt som ser ut til å rase sammen rundt oss. ”Som den siste skal Han står frem på støvet.” ”Jeg har lest bak i boka, og vi vinner” sa gutten etter at mor hadde fortalt om alt det Djevelen hadde gjort mot Guds folk og alt det onde han gjør i dag. ”Vi er på seierslaget” er slagordet til en god venn av meg. La det synke dypt ned. Vi seirer til slutt! Våre bønner er hørt.

 

Skrevet av: arne 2008-12-27 10:48:00
Skriv ut
Les relaterte artikkler: Artikler

Har du vært inne på benorge.com?

Det meste som skjer på nett, skjer på vår nye adresse www.benorge.com.

Reis et bønnealter

I hjem og menighet – I HVER BY I NORGE

Julehilsen fra Bønnetjenesten for Norge

«For et barn er oss født, en sønn er oss gitt. Herredømme er lagt på hans skulder, og hans navn skal kalles Under, Rådgiver, Veldig Gud, Evig Far, Fredsfyrste.» Jesaja 9,6

"Komme ditt rike"

Bønner som bæres fram på "BØNNEALTERET" i ditt hjem, i din menighet og i din by...
Copyright © 2008 Oneweb. Alle rettigheter forbeholdes.
Designet av Rabbel Design  |  Utviklet av iProg

Siste nytt

GLOBAL BØNNEDAG 2016 – BØNN FOR DE FORFULGTE

GLOBAL BØNNEDAG 2016 – BØNN FOR DE FORFULGTE

«Husk på dem som er i fengsel, som om dere var fanger sammen med dem, likeså dem som blir mishandlet, for dere har jo selv et legeme!» Heb 13,3 (NB 88)

Dagens bibelord

Smal eller bred vei?

Smal eller bred vei?

Det går en bred motorvei til Himmelen. Den smale veien var lovens vei, har det blitt sagt!

Vitnesbyrd

Jeg lever bare fordi Jesus lever!

Jeg lever bare fordi Jesus lever!

Dette er vitnesbyrdet mitt om hva Jesus har gjort i livet mitt. Jeg har gått fra å være fullstendig isolert fra denne verden, til å få livet i gave igjen av Jesus Kristus.

Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (21)