Bønnetjenesten for Norge > Nyheter > Plutselig åpner det seg en dør
Plutselig åpner det seg en dør

Plutselig åpner det seg en dør

Intervju med Per Arne Drivdal, initiativtaker til satsingen på Global Day of Prayer/ Global Bønnedag i Sandefjord.

Hvis du møter på hindringer og utfordringer når du prøver å samle Guds folk til bønn, bør du ikke miste motet, i følge Per Arne Drivdal. Fortsett med å be, vent og prøv igjen. I Sandefjord har de vært igjennom en prosess der man har arbeidet langsiktig for å løfte opp Jesus og bønnen i byen. Lengselen er at Gud Rike skal vokse kraftig. I år samlet de 14 menigheter i byen for å markere Global Bønnedag i pinsen.

Hva er det sterkeste inntrykket du sitter igjen med i etterkant av pinsen?

- Ja, jeg synes selve prosessen... det å kunne jobbe så tett sammen med andre. Da vi hadde bønnearbeidet dag og natt, hadde vi utgangspunkt i samlinger i bryggekapellet som ligger flytende ved kaien. Vi vet at dette havet når over hele verden. Så det var stort å være med på denne bønnesatsingen, synes jeg. Vi visste at folk ba på en helt annen side av kloden, men vi er på samme hav.

  Og jeg synes at det å få lov til å tilbe og lovprise Jesus på et offentlig sted, det syntes jeg var veldig stort. Vi tilba Jesus imellom syv og åtte timer på pinseaften. Det er flott å se enkeltpersoners engasjement og glede. Jeg så noen av disse som deltok, som var tilreisende og hadde tilbedelsesoppgaver i byen, at hjertet smilte rett og slett. Det var en glede for dem å være med.

  Ikke minst bønnene som vi ba fra bønneguiden, de var så globale, ydmyke og gjennomtenkte.

På kvelden bøyde de kristne kne midt på torget på brosteinene midt i byens sentrum. Mens politiet, pressefolk, folk som satt på balkongene og andre forbipasserende var til stede, ydmyket de kristne seg og ba om nåde for landet. Ulf Christiansson (fra bandet Jerusalem) utfordret de frammøtte fra plattformen.

- Han sa at vi har et ansvar for Norge. Det har vi virkelig. Vi kan ikke gå fra det. Så det var veldig godt å bøye kne og be for byen og landet vårt.

 

Hvordan har visjonen om Global Bønnedag beriket dere som menigheter i byen?

Per Arne trekker fram det globale fokuset og bønnene som kan bes over alt i verden.

- Det er en berikelse å gå inn i noe slikt felles. Dette trekker oss sammen, ikke bare lokalt, men verden blir liksom litt mindre. Vi som Guds folk i verden har et inderlig ønske om at Guds rike skal utvides kraftig i den siste tiden. Det hjelper oss også ut av vår lille verden. Vi slipper å sige inn i det interne.

- Denne ydmykheten, denne lengselen, denne misjonstanken, bønnene er veldig sterkt i visjonen. Jeg tror også det har åpnet opp for noe spennede på lang sikt. Vi vil se lenger. Det blir spennende å se ungdommenes engasjement som egentlig ikke var med så mye denne gangen. Vi savnet det, men det har vist seg i evalueringen og nå i etterkant at det er en stor lengsel også blant ungdommene, og det blir spennende tider framover. Det gleder vi oss veldig til.

 

Hvilke andre råd har du til andre steder som ønsker å satse på Global Bønnedag i 2011?

- Jeg har opplevd det både her og andre steder, når vi gjør noe med gode intensjoner, så møter vi på tradisjoner, ulikt fokus og ulike uttrykkformer. Det kan skape et mismot. Det er vanskelig å komme forbi dette. Man stanger litegrann, men da er det slik at man ikke må miste motet. Det er mye følelser rundt dette.

I følge Per Arne bør man satse i det små på mindre bønnesamlinger der man ber fram gode ideer.

- Vi startet med bønn for mange år siden og tenkte at dette er ikke skal være noe kortvarig. Vi skal tenke ti år fram i tid. Be sammen, jobbe sammen og så dukker det opp ideer som kommer underveis. Det har vi sett en utvikling på gang på gang. Plutselig så åpner det seg en dør, og så skjer det noe som gjør at man kan komme sammen.

 

Mer info om Global Day of Prayer/Global Bønnedag kan man finne på www.globaldayofprayer.com og www.benorge.no.

Begynn allerede nå med å be for og planlegge pinsen i 2011.

Skrevet av: arne 2010-08-03 10:17:00
Skriv ut
Les relaterte artikkler: Nyheter

Nasjonal Bønnekonferanse 2013

Ungdom i Oppdrag og Nasjonalt Bønneråd inviterer til Nasjonal Bønnekonferanse fra 22.-24. februar.

Fristen er på mandag

SISTE SJANSE: Hvis dere skal få sikret dere Bønneguider til Global Bønnedag må dere være raskt ute. Fristen er allerede 9. mai (innen kl. 14.30) for bestilling av heftene.

Besøk på Kanal 10

Førstkommende fredag (29. april) blir det besøk fra BfN på bønneprogrammet Bønn i natten, for å informere om Global Bønnedag. Programmet begynner klokken 22.00 og varer til over midnatt.

Plutselig åpner det seg en dør

Intervju med Per Arne Drivdal, initiativtaker til satsingen på Global Day of Prayer/ Global Bønnedag i Sandefjord.
Copyright © 2008 Oneweb. Alle rettigheter forbeholdes.
Designet av Rabbel Design  |  Utviklet av iProg

Siste nytt

GLOBAL BØNNEDAG 2016 – BØNN FOR DE FORFULGTE

GLOBAL BØNNEDAG 2016 – BØNN FOR DE FORFULGTE

«Husk på dem som er i fengsel, som om dere var fanger sammen med dem, likeså dem som blir mishandlet, for dere har jo selv et legeme!» Heb 13,3 (NB 88)

Dagens bibelord

Mitt ledeord

Mitt ledeord

Josva 21:45
"Ikke ett ord slo feil av alle de gode ord Herren hadde talt til Israels hus, det ble oppfylt alt sammen."

Vitnesbyrd

Frelse for de umulige

Frelse for de umulige

Randi forteller hvordan Gud brukte henne i en umulig situasjon...

Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (26)