Bønnetjenesten for Norge > Artikler > - Ikke som jeg vil!
- Ikke som jeg vil!

- Ikke som jeg vil!

Dette var bønnen Jesus bad da han kjempet med
den menneskelige viljen i Getsemane hagen.

Han var tydeligvis i nød ettersom svetten falt til bakken som blodsdråper. Han skulle igjennom noe som for ham var helt unaturlig og fremmed, nemlig døden. Ikke bare en vanlig død, men en grufull død med skyld og skam, smerte og tortur. Han skulle fornedres på det grusomste. Som menneske skulle han smake døden for vår synd og skyld og endog være adskilt fra sin far i Himmelen i tre timer. Det vil si at han opplevde å være i fortapelsen i tre timer.

 

Han tok forkastelsen som følger synden og sonet fullt ut den død og forkastelse som ville blitt oss til del dersom vi ikke hadde hans frelsesverk å ta tilflukt til. Vi kan lese i Paulus brev til Filipperne hva han gikk i gjennom: Han var i Guds skikkelse og så det ikke som et rov å være Gud lik, men ga avkall på sitt eget, tok på seg tjenerskikkelse og ble mennesker lik. Da han sto fram som menneske, fornedret han seg selv og ble lydig til døden, ja, døden på korset. Derfor har også Gud opphøyd ham til det høyeste og gitt ham navnet over alle navn. I Jesu navn skal derfor hvert kne bøye seg, i himmelen, på jorden og under jorden, og hver tunge skal bekjenne at Jesus Kristus er Herre, til Gud Faders ære! Dette er hans kall også til oss. Vi kalles til disippelskap som innebærer fullstendig underkastelse under hans vilje. Vi tilhører ikke oss selv, men ham som har kjøpt oss med en uendelig høy pris. Skulle vi ikke overgi oss med alt vi har og la hans hjerte bli vårt hjerte og hans vilje bli vår vilje?

 

Vår kultur bærer stygt preg av egoisme og selvopptatthet. Og dette smitter over på oss som er Guds barn dersom vi ikke er våkne. Dersom vi bare begynner å drive med strømmen er vi solgt til denne verdens Gud og de kreftene som trekker oss ut i et liv langt vekk fra Gud! ”Våk og be!” sa Jesus. Nettopp fordi han visste hvilke krefter vi utsettes for til daglig. Ånden er villig, men kjødet er skrøpelig. Nettopp derfor må vi våke over vår tilstand. Den beste måten å våke på er å disiplinere seg til å ta en stille stund hver dag hvor Ordet og bønnen har førsteplass. En stund der alt rundt oss lukkes ute slik at Han selv får fri adgang til vårt sinn og vi med glede kan underkaste oss hans vilje. En stund der hans uendelige kjærlighet til oss går opp for oss.

La oss si som Jesus: Ikke som jeg vil, men bare som du vil Herre!

Skrevet av: arne 2011-12-05 13:32:00
Skriv ut
Les relaterte artikkler: Artikler

Har du vært inne på benorge.com?

Det meste som skjer på nett, skjer på vår nye adresse www.benorge.com.

Reis et bønnealter

I hjem og menighet – I HVER BY I NORGE

Julehilsen fra Bønnetjenesten for Norge

«For et barn er oss født, en sønn er oss gitt. Herredømme er lagt på hans skulder, og hans navn skal kalles Under, Rådgiver, Veldig Gud, Evig Far, Fredsfyrste.» Jesaja 9,6

"Komme ditt rike"

Bønner som bæres fram på "BØNNEALTERET" i ditt hjem, i din menighet og i din by...
Copyright © 2008 Oneweb. Alle rettigheter forbeholdes.
Designet av Rabbel Design  |  Utviklet av iProg

Siste nytt

GLOBAL BØNNEDAG 2016 – BØNN FOR DE FORFULGTE

GLOBAL BØNNEDAG 2016 – BØNN FOR DE FORFULGTE

«Husk på dem som er i fengsel, som om dere var fanger sammen med dem, likeså dem som blir mishandlet, for dere har jo selv et legeme!» Heb 13,3 (NB 88)

Dagens bibelord

Mitt ledeord

Mitt ledeord

Josva 21:45
"Ikke ett ord slo feil av alle de gode ord Herren hadde talt til Israels hus, det ble oppfylt alt sammen."

Vitnesbyrd

Frelse for de umulige

Frelse for de umulige

Randi forteller hvordan Gud brukte henne i en umulig situasjon...

Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (27)