Bønnetjenesten for Norge > Artikler > - Herre, send vekkelse og begynn med meg - del 2
- Herre, send vekkelse og begynn med meg - del 2

- Herre, send vekkelse og begynn med meg - del 2

Det er ikke først og fremst alle andre som trenger en forandring. Det begynner med meg.

«Hvorfor ser du flisen i din brors øye, men bjelken i ditt eget øye blir du ikke var? Eller hvordan kan du si til din bror: La meg trekkeflisen ut av øyet ditt! Og se, det er en bjelke i ditt eget øye.»
Matteus 7,3-4

Jesus var veldig direkte da han snakket om hvordan vi kan se andres synder og feil, men overser våre egne synder og åndelige stolthet. Først trenger vi å se på vår egen innstilling og våre egne liv. Hvordan er selvinnsikten vår? Er vi fullstendig opprørt over andres problemer, men unnskylder det i våre egne liv? Dette kan være en utfordring for oss alle. Den første som trenger å forandres er meg, og så kan jeg hjelpe andre. Når jeg i ydmykhet ser min egen tilkortkommenhet, så vil jeg hjelpe andre ut fra den rette holdningen. I John Maxwells bok om relasjonsbygging (De 25 uomtvistelige lovene om relasjonsbygging) siterer han noen ord som står skrevet i krypten i Westminster Abbey. Det er en biskop fra 1000-tallet som skriver:

Da jeg var ung og fri, hadde fantasien min ingen grenser. Jeg drømte om å forandre verden. Da jeg ble eldre og klokere, oppdaget jeg at verden ikke vil la seg forandre, så jeg slo av på kravene og bestemte meg for å forandre bare mitt eget land. Men det viste seg at også det var umulig. Da jeg kom inn i alderdommen, prøvde jeg i et siste desperat forsøk å forandre bare min egen familie, de som stod meg nærmest, men akk, de ville ikke vite av det. Og nå som jeg ligger på mitt dødsleie, innså jeg plutselig: Hvis jeg bare hadde forandret meg selv først, kunne jeg kanskje med mitt eksempel ha forandret familien min. Med deres inspirasjon og oppmuntring kunne jeg kanskje ha løftet opp landet mitt. Og hvem vet, kanskje jeg til og med kunne ha forandret verden. (Maxwell 2005:30)

2. Krønikebok 7,14 snakker som kjent om at vekkelse starter med Guds folk. Det handler ikke om at verden sannelig må begynne å oppføre seg, men at Guds folk får en riktig hjerteinnstilling innfor Herren. Det starter med ydmykhet, bønn og omvendelse blant de som bekjenner Jesus som Herre, men som har et delt hjerte. Du verden hvor vi trenger renselse blant Guds folk. Når de troende blir overgitte og de gode nyhetene forkynnes med den rette hjerteinnstillingen, vil det ha en helt annen gjennomslagskraft. Evangeliet trenger å forkynnes av mennesker som er preget av evangeliets Ånd. Nåden trenger å presenteres av mennesker som er nådige. Vi er en del av budskapet.

I boka «2000 år med den Hellige Ånd» av Hans P. Pedersen siteres Evan Roberts fra vekkelsen i Wales:

«Kirkene har sovet, men er nå i ferd med å våkne og ved å iføre seg Kristi rustning for å dra fram i triumf. Men ta ikke feil. Gud kan ikke utføre et stort verk ved deg, uten at han først har gjort et verk i deg.»

«De kristnes sløvhet og likegyldighet er djevelens mest effektive middel til å hindre mennesker i å komme til Kristus. Hvis en menighet lever i fornyelse, skapes det en atmosfære som gjør at mennesker blir dratt til møtene og får et møte med Kristus. Den som begynner å lengte etter, og be om, vekkelse får snart oppleve den.» (Pedersen 2000:275)

En menighet på kne er fortsatt ustoppelig!

Skrevet av: arne 2012-08-28 21:06:00
Skriv ut
Les relaterte artikkler: Artikler

Har du vært inne på benorge.com?

Det meste som skjer på nett, skjer på vår nye adresse www.benorge.com.

Reis et bønnealter

I hjem og menighet – I HVER BY I NORGE

Julehilsen fra Bønnetjenesten for Norge

«For et barn er oss født, en sønn er oss gitt. Herredømme er lagt på hans skulder, og hans navn skal kalles Under, Rådgiver, Veldig Gud, Evig Far, Fredsfyrste.» Jesaja 9,6

"Komme ditt rike"

Bønner som bæres fram på "BØNNEALTERET" i ditt hjem, i din menighet og i din by...
Copyright © 2008 Oneweb. Alle rettigheter forbeholdes.
Designet av Rabbel Design  |  Utviklet av iProg

Siste nytt

GLOBAL BØNNEDAG 2016 – BØNN FOR DE FORFULGTE

GLOBAL BØNNEDAG 2016 – BØNN FOR DE FORFULGTE

«Husk på dem som er i fengsel, som om dere var fanger sammen med dem, likeså dem som blir mishandlet, for dere har jo selv et legeme!» Heb 13,3 (NB 88)

Dagens bibelord

Gud svarer

Gud svarer

Gud både hører og svarer.

Vitnesbyrd

Jeg lever bare fordi Jesus lever!

Jeg lever bare fordi Jesus lever!

Dette er vitnesbyrdet mitt om hva Jesus har gjort i livet mitt. Jeg har gått fra å være fullstendig isolert fra denne verden, til å få livet i gave igjen av Jesus Kristus.

Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (27)