Bønnetjenesten for Norge > Artikler > To på hvert sted
To på hvert sted

To på hvert sted

Av Anne Katrine og Per Arne Ravnå

Mai 2011 var en spesiell måned. I mange år har vi vært opptatt av å be for Norge, og de siste årene har vi, sammen med noen venner i Kristiansand, bedt regelmessig for byen og landet. Ofte har vi også bedt for andre kommuner rundt om i Norge. En lørdag denne mai måneden da vi var samlet i bønn, så jeg (Anne Katrine), for mitt indre øye, Norgeskartet ovenfra. Det var natt og mørkt, men hundrevis av små lys over hele kartet, viste konturene av Norge. I mitt indre hørte jeg Jesus si: ”Alle de lysene du ser er folk som ber til Meg! Jeg ønsker to på hvert sted, over hele landet, som i enighet ber regelmessig for stedet de bor og for Norge. Husk at det to blir enige om å be om i Mitt navn, skal bli gitt dere. (Matt. 18,19)! ”

Per Arne og jeg har i mange år reist rundt og hatt møter i ulike kirkesamfunn. Nå kjente vi en ny trang til å minne folk om å be for Norge. Ofte gikk vi rundt i byer og bygder og ba for stedet vi var. Vi gledet oss hver gang vi var på et sted, hvor vi hørte at de ber regelmessig for Norge, og kjente sorgen på andre steder, der man ikke visste om at det er noen som ber.

I november 2012 satt jeg en dag og ba hjemme i stua vår. Igjen opplevde jeg det samme som for 1 ½ år siden. Jeg så Norgeskartet, og samme stemmen kom, enda tydeligere enn sist: ”Be om at det skal bli to på hvert sted i hele Norge, som ber for landet, og stedet de bor!”

Kort tid etter dette hadde jeg (Per Arne) en drøm. I drømmen sto vi flere i bønn til Gud. Vi var kledd i lange hvite kapper, og over brystet hadde vi bånd som besto av det norske flagget. I drømmen hørte jeg følgende ord: ”Når dere ber til Meg, ser Jeg Norge i dere, fordi dere bærer landet i deres hjerter, og fordi dere ber, vil Jeg se i nåde til deres land!”.

Etter denne drømmen ble det enda tydeligere for meg hvor viktig det er for Gud at også vi er engasjert i denne forbønnstjenesten. Dagen etter fant vi fram et Norgesatlas og begynte å be for alle kommunene i Norge, at Gud skal reise opp to, der dette ikke er på plass. Vi ba Gud lede oss, og i tiden som fulgte kontaktet vi folk i mange forskjellige kommuner, for å finne ut mer om hvor man tror de mangler bønnedekning. En av dem vi kontaktet, var Arne Borgersen, og han oppfordret oss til å skrive denne artikkelen.

To på hvert sted betyr bokstavelig talt noe langt mer enn ”bare” to i hver kommune. Flere kommuner har jo mange tettsteder. Er det virkelig mulig å få to på alle disse stedene?  Hvis denne visjonen er fra Gud, da er det mulig. Hans tanker er høyere enn våre tanker!

Hvordan er det i din kommune? Vet du om kommuner eller steder der det ikke er såpass som to som ber regelmessig for stedet de bor og for landet vårt? Da vil vi gjerne at du kontakter oss på e-postadresse: topahvertsted@gmail.com , så kan også vi være med i bønn for disse kommunene.

Takk til alle som ber for Norge. Vi gleder oss over at vi er mange, men Norge trenger flere!

 

Varme hilsener til dere alle fra Anne Katrine og Per Arne Ravnå

Skrevet av: arne 2013-01-22 16:18:00
Skriv ut
Les relaterte artikkler: Artikler

Har du vært inne på benorge.com?

Det meste som skjer på nett, skjer på vår nye adresse www.benorge.com.

Reis et bønnealter

I hjem og menighet – I HVER BY I NORGE

Julehilsen fra Bønnetjenesten for Norge

«For et barn er oss født, en sønn er oss gitt. Herredømme er lagt på hans skulder, og hans navn skal kalles Under, Rådgiver, Veldig Gud, Evig Far, Fredsfyrste.» Jesaja 9,6

"Komme ditt rike"

Bønner som bæres fram på "BØNNEALTERET" i ditt hjem, i din menighet og i din by...
Copyright © 2008 Oneweb. Alle rettigheter forbeholdes.
Designet av Rabbel Design  |  Utviklet av iProg

Siste nytt

GLOBAL BØNNEDAG 2016 – BØNN FOR DE FORFULGTE

GLOBAL BØNNEDAG 2016 – BØNN FOR DE FORFULGTE

«Husk på dem som er i fengsel, som om dere var fanger sammen med dem, likeså dem som blir mishandlet, for dere har jo selv et legeme!» Heb 13,3 (NB 88)

Dagens bibelord

Mitt ledeord

Mitt ledeord

Josva 21:45
"Ikke ett ord slo feil av alle de gode ord Herren hadde talt til Israels hus, det ble oppfylt alt sammen."

Vitnesbyrd

Frelse for de umulige

Frelse for de umulige

Randi forteller hvordan Gud brukte henne i en umulig situasjon...

Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (26)