Bønnetjenesten for Norge > Siste nytt > JUBILEUM: 20 år i bønn for Norge
JUBILEUM: 20 år i bønn for Norge

JUBILEUM: 20 år i bønn for Norge

Denne høsten er det 20 år siden Bønnetjenesten for Norge ble etablert.

Året før hadde vi arbeidet med en aksjon i Pinsebevegelsen som het: Reis deg Guds menighet. Den var vedtatt på predikantkonferansen i februar samme året. Jeg fikk oppdraget med å reise rundt og få menighetene med i denne aksjonen. Da jeg satt og leste om dette i KS kom Guds kall til å reise rundt til menigheter for å engasjere dem i bønn for Norge lokalt. I løpet av kort tid hadde jeg kall til menigheter opp til 2 år fram i tid. Mange ville ha bønneseminar og bønneskole og «Bønnebrevet» som ble lansert samtidig. Det var den gangen bare et A4 ark med bønneemner for stortinget, kongehuset og noen personlige emner. Nå heter dette bønnebrevet «Forbederen».

 

I løpet av disse 20 årene har ca 160 menigheter i Norge vært besøkt pluss noen steder i Sverige, Danmark, Polen og Færøyene. Det har vært aksjoner med «Sammen i bønn for byen» og bønnestafetter som har gått fra fylke til fylke og nasjonale bønnekonferanser. Alt dette kan du lese mer om inne i bladet. Vi har også vært engasjert i bønn for Oslo gjennom «Et forvandlet Oslo».

 

Det er en rar følelse å se seg tilbake og kjenne hvor fort disse årene har gått. Man skulle gjerne ha gjort så mye mer, men kapasiteten har ikke strukket til. Likevel kan jeg registrere at mange nye bønnenettverk har kommet til, mange menigheter har tatt bønn mer på alvor enn tidligere, bønnesirkler og bønnegrupper har blitt startet og har holdt på i mange år. Mange av våre lesere har fortalt hva dette har betydd for dem og uttrykker glede over å få Forbederen annenhver måned. Den oppmuntringen den gir har hatt stor betydning for mange.

 

Til slutt må det nevnes at REvital, som er et arbeid for fornyelse av menigheter, også har oppstått som en frukt av bønnetjenesten. Under bønn og studier av Guds ord har jeg sett betydningen av at Guds menighet får en oppjustering og fornyelse. Mange menigheter er i ferd med å dø ut, og vi kjenner et kall til å gjøre noe med det. REvital er et verktøy vi bruker for å samle arbeidere til denne spesielle oppgaven og et instrument for Herren som han kan bruke til å fremme sin vilje. I løpet av de siste fire årene har vi arbeidet med dette i 10 menigheter. I tillegg har vi også undervist i mange flere om menighetsfornyelse, uten at vi har hatt et konkret arbeid gående der.

 

Det er med dyp takknemlighet til Herren vi ser tilbake på disse årene. Det har vært kamper og motstand hele tiden, men Herren har bevart sitt verk og sine tjenere. Derfor takker vi Gud spesielt, men også våre partnere som har stått trofast ved vår side hele tiden! GUD VELSIGNE DERE! TUSEN TAKK!


Tekst: Arne Borgersen
Skrevet av: arne 2013-10-02 13:42:00
Skriv ut
Les relaterte artikkler: Siste nytt

GLOBAL BØNNEDAG 2016 – BØNN FOR DE FORFULGTE

«Husk på dem som er i fengsel, som om dere var fanger sammen med dem, likeså dem som blir mishandlet, for dere har jo selv et legeme!» Heb 13,3 (NB 88)

Bønn for familien og sunn identitet

I dag 7.8. starter vi med 40 dager ekstra bønnefokus på bloggen vår.

Benorge.com

Den nye nettsiden vår som vi lanserte for en tid tilbake er den som har mest aktivitet. Benorge.no vil ha mindre aktivitet.

Ønsker dere besøk av Bønneskolen?

Bønneskolen er et tverrkirkelig tilbud som både nye troende og erfarne kristne kan få utbytte av.
Copyright © 2008 Oneweb. Alle rettigheter forbeholdes.
Designet av Rabbel Design  |  Utviklet av iProg

Siste nytt

GLOBAL BØNNEDAG 2016 – BØNN FOR DE FORFULGTE

GLOBAL BØNNEDAG 2016 – BØNN FOR DE FORFULGTE

«Husk på dem som er i fengsel, som om dere var fanger sammen med dem, likeså dem som blir mishandlet, for dere har jo selv et legeme!» Heb 13,3 (NB 88)

Dagens bibelord

Salvelsens hemmelighet og betydning

Salvelsens hemmelighet og betydning

"Gud salvet Jesus fra Nasaret med Den Hellige Ånd og kraft, han som gikk omkring og gjorde vel og helbredet alle som var underkuet av djevelen, fordi Gud var med ham." (Ap.gj.10,38)

Vitnesbyrd

Frelse for de umulige

Frelse for de umulige

Randi forteller hvordan Gud brukte henne i en umulig situasjon...

Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (17)