Bønnetjenesten for Norge > Siste nytt > Et helt avgjørende kirkevalg!
Et helt avgjørende kirkevalg!

Et helt avgjørende kirkevalg!

Kirkevalgåret i Den norske kirke: I september, samtidig med kommunevalget, kan alle medlemmer av Den norske kirke (Dnk) velge nye ledere for de neste 4 årene.

Det vil si bispedømmeråd og kirkemøtet, som består av alle 11 bispedømmerådene samlet.  Gruppen Åpen folkekirke har proklamert at nå skal kirkevalget vinnes slik at Dnk kan lage en liturgi og begynne å velsigne par av samme kjønn legalt i kirken.

 

Åpen folkekirke har også sagt at de vil stille med sine egne lister i alle bispedømmer, noe som gjør at det er umulig å etter nominere kandidater til felleslisten som utarbeides nå i februar. En del valglister er allerede satt sammen men noen møter er igjen (se vedlagt oversikt over nominasjonskomiteenes møter)  

  • Be om at de Gud ønsker skal komme på listene og bli valgt!
  • Be om at gruppen «Levende folkekirke» som ønsker å holde fast på Guds ord som høyeste autoritet i kirken, gjør riktig vurderinger og beslutninger i løpet av valg prosessen. 
  • Be om seier for Guds rike og Guds ord og at Gud etter valget blir den eneste herre i kirken.

Kirkevalget er ikke ferdig i september. I oktober og november skal de nyvalgte menighetsrådene i de fleste bispedømmer stemme inn 3-4 kandidater til bispedømmerådene. (Derfor er det ikke likegyldig hvem som blir valgt i disse rådene heller). Ikke før cirka i midten av desember vil vi kunne se hvem som er valgt til de nye lederen i Den norske kirke. Kirken som over ¾ av vårt folk er medlem i og som påvirker oss godt eller dårlig om vi vil det eller ikke.

 

Tusen takk for forbønn for dette svært viktig kirkevalget. Både når det gjelder læren og nå i denne tiden da kirken frigjøres fra staten. (Arbeidsgiveransvaret for prestene overføres til kirken i 2017 (antakelig fra 1/1-17) og i år er første året kirken selv disponerer sine penger!) Merk info kan du få som medlem i vårt bønnenettverk se: www.kirken.be («Bli oppdatert»).

 

Med vennlig hilsen

 

Jo Hedberg
leder
Bønn for Den norske kirke
www.kirken.be
www.PrayforNorway.com
www.ordet.be

Skrevet av: arne 2015-02-18 18:14:00
Skriv ut
Les relaterte artikkler: Siste nytt

GLOBAL BØNNEDAG 2016 – BØNN FOR DE FORFULGTE

«Husk på dem som er i fengsel, som om dere var fanger sammen med dem, likeså dem som blir mishandlet, for dere har jo selv et legeme!» Heb 13,3 (NB 88)

Bønn for familien og sunn identitet

I dag 7.8. starter vi med 40 dager ekstra bønnefokus på bloggen vår.

Benorge.com

Den nye nettsiden vår som vi lanserte for en tid tilbake er den som har mest aktivitet. Benorge.no vil ha mindre aktivitet.

Ønsker dere besøk av Bønneskolen?

Bønneskolen er et tverrkirkelig tilbud som både nye troende og erfarne kristne kan få utbytte av.
Copyright © 2008 Oneweb. Alle rettigheter forbeholdes.
Designet av Rabbel Design  |  Utviklet av iProg

Siste nytt

GLOBAL BØNNEDAG 2016 – BØNN FOR DE FORFULGTE

GLOBAL BØNNEDAG 2016 – BØNN FOR DE FORFULGTE

«Husk på dem som er i fengsel, som om dere var fanger sammen med dem, likeså dem som blir mishandlet, for dere har jo selv et legeme!» Heb 13,3 (NB 88)

Dagens bibelord

Gud hører

Gud hører

1. Joh. 5:14
"Og dette er den frimodige tillit vi har til ham, at dersom vi ber om noe etter hans vilje, så hører han oss."

Vitnesbyrd

Frelse for de umulige

Frelse for de umulige

Randi forteller hvordan Gud brukte henne i en umulig situasjon...

Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (21)