Bønnetjenesten for Norge > Artikler > Å se hva folk kan bli i Kristus
Å se hva folk kan bli i Kristus

Å se hva folk kan bli i Kristus

En bønnenøkkel fra Richard Wurmbrand sitt liv.

En som var villig til å legge ned sitt eget liv                                                                  Richard Wurmbrand har over tid fascinert meg. Han turte å stå opp for sannheten selv om det kostet ham fryktelig mye. I 1945, ett år etter at kommunistiske Sovjet hadde invadert hjemlandet hans - Romania - ble han stilt på valg. I en kongress som ble holdt i regjeringsbygget, var 4000 delegater invitert til et propagandastunt som ble direktesendt til landet på radio. Kommunistene var ute etter å kneble all religion. Likevel stod de religiøse lederne opp og snakket varmt om kommunismen – både prester og biskoper.

Kona ville ikke ha en feig mann
Kona til Richard orket ikke mer, og utfordret sin mann med å si:
"Richard, reis deg og vask bort denne skammen fra Kristi ansikt."Han svarte: "Hvis jeg reiser meg og sier noe, vil du miste mannen din. "Men kona ville ikke ha en feiging til mann, så det fikk bære eller briste.

Pastor Wurmbrand reiste seg og talte til de frammøtte: "Delegater, det er vår plikt å ikke prise jordiske makter som kommer og går, men herliggjøre Gud, Skaperen, og Kristus, vår frelser, som døde for oss på korset. "Selv om kommunistlederne med en gang prøvde å stanse ham, fortsatte han bare å forkynne. Folk begynte å klappe og deretter å rope: "Pastoren, pastoren, pastoren!"

Fengsel og torturTalen var ikke populær hos myndighetene, og i 1948 ble han kidnappet og fengslet. Det ble mange år i fengsel under fryktelige forhold - isolasjon, tortur og forsøk på hjernevask. Men midt i nøden så ble Jesu nærvær mer virkelig enn noen gang før.

Hvordan elske sine torturister?Selv om han ble torturert, så fikk han bare mer og mer nød for de som mishandlet ham. I etterkant har mange lurt på hvordan han kunne elske de som var så grusomme. Svaret er gripende:

"Ved å se på mennesker... ikke slik de er, men slik de vil bli... kunne jeg også se i våre forfølgere en Saulus fra Tarsus - en framtidig apostel Paulus. Mange av offiserene fra det hemmelige politiet, som vi vitnet for, ble kristne, og var senere glade for å lide i fengsel for at de hadde funnet Kristus. Selv om vi ble pisket, som Paulus ble, så vi i fangevokterne våre potensialet til å bli som fangevokteren i Filippi, som be omvendt. Vi drømte om at de snart skulle spørre: "Hva må jeg gjøre for å bli frelst?" (Voice of the Martyrs, 2000, s. 67 - utheving lagt til av artikkelforf.)

En nøkkel i bønnelivet
Det er en viktig bønnenøkkel i det som Richard opplevde. Ved å se i tro hvordan personer og situasjoner kan bli med Guds inngripen, så kan vi be ut fra det.

  • Hvordan ville våre personlige liv og familiene våre sett ut om Jesus virkelig fikk sin vei?

  • Hvordan ville de vanskelige personene vært om Jesus fikk sin vei?

  • Og hvordan ville landet vårt sett ut om Jesus fikk sin vei?

Klarer vi å se for oss de personene vi ber for bli helhjertede Guds menn og kvinner? Hvordan blir atmosfæren, livet og virkeligheten da? Bønnesvar venter.

Tekst: Lennart Olsen

Kilde: Voice of the Martyrs (2000) Jesusfreaks, Hermon ForlagSkrevet av: arne 2015-07-18 19:50:00
Skriv ut
Les relaterte artikkler: Artikler

Har du vært inne på benorge.com?

Det meste som skjer på nett, skjer på vår nye adresse www.benorge.com.

Reis et bønnealter

I hjem og menighet – I HVER BY I NORGE

Julehilsen fra Bønnetjenesten for Norge

«For et barn er oss født, en sønn er oss gitt. Herredømme er lagt på hans skulder, og hans navn skal kalles Under, Rådgiver, Veldig Gud, Evig Far, Fredsfyrste.» Jesaja 9,6

"Komme ditt rike"

Bønner som bæres fram på "BØNNEALTERET" i ditt hjem, i din menighet og i din by...
Copyright © 2008 Oneweb. Alle rettigheter forbeholdes.
Designet av Rabbel Design  |  Utviklet av iProg

Siste nytt

GLOBAL BØNNEDAG 2016 – BØNN FOR DE FORFULGTE

GLOBAL BØNNEDAG 2016 – BØNN FOR DE FORFULGTE

«Husk på dem som er i fengsel, som om dere var fanger sammen med dem, likeså dem som blir mishandlet, for dere har jo selv et legeme!» Heb 13,3 (NB 88)

Dagens bibelord

Mitt ledeord

Mitt ledeord

Josva 21:45
"Ikke ett ord slo feil av alle de gode ord Herren hadde talt til Israels hus, det ble oppfylt alt sammen."

Vitnesbyrd

Frelse for de umulige

Frelse for de umulige

Randi forteller hvordan Gud brukte henne i en umulig situasjon...

Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (25)