Bønn om renhet

Bønn om renhet

Gud, skap i meg et rent hjerte, og forny en stadig ånd inne i meg!

Bønn om renhet


Dette ba David etter han hadde syndet med Batseba. Angerens smerte rev i ham og han kjente hvordan det sved i hans indre at han hadde sviktet Gud. ”Mot deg alene har jeg syndet” sier han. Erkjennelsen var der og Gud gav ham tilgivelse.

Men tilgivelse er ikke nok for å fjerne smerten etter denne typen handlinger. Det må en dypere erkjennelse til hvor handlingens motiv kommer fram og hva som førte til at det gikk som det gikk. Derfor går David i bønn til Gud og ber om et rent hjerte. Han kjente sin egen falne natur når han sier: ”Se, jeg er født i misgjerning”. Han skjønte at det var hans eget hjerte som hadde lokket ham og at kjødet ikke kan leve hellig dersom det er adskilt fra Gud.

Han innså at det måtte en dypere renselse til for å forebygge nye handlinger av samme slag. Han sier: ”Offer for Gud er en sønderbrutt ånd.” Han visste at dersom ikke stolthet og egenrettferdighet ble knust, kunne det samme skje igjen. Han hadde ikke bare dumpet inn i denne fristelsen og helt plutselig uten forvarsel falt i armene på Batseba. Det hadde gått noe forut. Han hadde latt øynene hvile på en kvinne som ikke var hans, og det hadde ført til fall.

Han hadde godtatt å la dette skje uten å sette seg til motverge.

Kanskje det var dette han hadde i tankene da han ba de to siste versene i salme 139 beskriver?

”23 Ransak meg, Gud, og kjenn mitt hjerte! Prøv meg og kjenn mine mangfoldige tanker,

 24 se om jeg er på fortapelsens vei, og led meg på evighetens vei!” Han ber Gud våke over livet hans og si ifra om det er noe galt i hans hjerte.

Hjertet er mer svikefullt enn alt annet, står det også skrevet. Dette er noe vi må forholde oss til og forebygge fall ved å leve i lyset gjennom å be og ta til oss Guds ord. Bønnen smelter hjertet innfor den allmektige Gud og ordet gir næring til selvinnsikt og selverkjennelse. Den bønnen David ber, trenger vi alle å be, enten vi fristes i den ene eller den andre retningen.

Under bønnen i salme 139 kommer det også frem at David forstår at han ikke kan flykte fra Gud, men at Gud ser alt. Hans øyne gjennomtrenger alt. Han ransaker til enhver tid enten vi vil det eller ei. Nettopp derfor er det så viktig å leve i nær kontakt med Gud slik at jeg får del i det han ser og kan se meg selv med hans øyne.

Skrevet av: arne 2008-12-08 22:02:00
Skriv ut
Les relaterte artikkler: Artikler

Har du vært inne på benorge.com?

Det meste som skjer på nett, skjer på vår nye adresse www.benorge.com.

Reis et bønnealter

I hjem og menighet – I HVER BY I NORGE

Julehilsen fra Bønnetjenesten for Norge

«For et barn er oss født, en sønn er oss gitt. Herredømme er lagt på hans skulder, og hans navn skal kalles Under, Rådgiver, Veldig Gud, Evig Far, Fredsfyrste.» Jesaja 9,6

"Komme ditt rike"

Bønner som bæres fram på "BØNNEALTERET" i ditt hjem, i din menighet og i din by...

Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (29)